Välj en sida

Stöd

Hit kan du höra av dig för stöd vid alkoholproblem

 

Alkohollinjen

Alkohollinjen är till för dig som funderar över dina eller någon annans alkoholvanor. Rådgivningen sker per telefon och är kostnadsfri. Det går att ringa från hela landet och du som ringer kan vara anonym.

Alkohollinjen har öppet klockan 12.00 – 19.00 alla helgfria vardagar mellan måndag och torsdag. På fredagar är det öppet klockan 12.00 – 17.00.

Ring 020-84 44 48

Mer information om alkohollinjen hittar du på 1177.se

 

Nykterhetsförbundet (IOGT- NTO) alkoholrådgivning

IOGT-NTO har en alkoholrådgivning dit alla som är oroliga över sitt eget eller någon anhörig eller väns drickande kan ringa. Den som svarar kommer i första hand att lyssnar på dig men även ge stöd och råd för hur du kan gå vidare för att åstadkomma en förändring. Många av dem som svarar på alkoholrådgivningen har egen erfarenhet av ett liv som missbrukare eller anhörig till en missbrukare. De som svarar har kunskap om problem som ofta finns kring missbruk. Den som svarar har tystnadsplikt och du kan vara helt anonym.

Alkoholrådgivning har ett 020-nummer och är kostnadsfritt. Alkoholrådgivningen är öppen 8.00 -16.00 alla vardagar. På övrig tid finns en telefonsvarare där du kan lämna meddelande om du vill bli uppringd. Du kan också skicka ett mejl med dina frågor. Du kan vara anonym och de som svarar på frågor har tystnadsplikt.

Telefonnummer: 020-80 80 80
E-post: alkoholradgivning@iogt.se

 

AA – Anonyma Alkoholister

AA har en jourtelefon dit du kan ringa anonymt och ställa frågor om AA och alkohol. Den är även till för personer som har anhöriga eller vänner som dricker för mycket. De som svarar har erfarenhet av alkoholmissbruk och är nyktra alkoholister. Jourtelefonen är öppen alla dagar året mellan kl 11.00 -13.00 samt kl. 18.00- 20.00

Till Anonyma Alkoholisters hemsida