Välj en sida

Relationer och dejting

Trött på att vara singel?

Hatar du att vara singel? Tänker du att allt skulle vara så mycket bättre bara du var i en relation? Då är du inte ensam med den tanken. Att vara i en relation är många gånger förskönat och att vara singel har många fördelar. Här kommer en påminnelse till dig som hatar att vara singel.

I dagens samhället kan det till och från kan bli riktigt oskönt att vara singel. Särskilt efter en viss ålder när människor i en omgivning blir mer och mer ”pariga” och är inte lika sugna på att gå ut och hitta på saker. Sedan väljer många att få barn och hinner knappt med sig själva. Som singel är det bästa du kan göra att försöka gilla situationen och lära dig älska livet som det är. Förbered dig på att det kan dröja år innan du träffar någon/några som känns tillräckligt rätt för att du skulle vilja bli tillsammans med personen.

 

Här kommer några fördelar med att vara singel!

1. Dina vänner är avundsjuka på din frihet

Hur lycklig man än är i en relation finns de alltid stunder då man tänker att livet vore lättare som singel. Ofta önskar man lite mer frihet och att kunna ta beslut utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Du kan vara mycket mer spontan och flexibel med jobb, studier, resor och en massa annat i livet.

2. Kommer du ihåg hur du klagade på din(a) förra partner(s)?

Det är vanligt att glömma bort allt negativt och minnas det positiva. Kommer du ihåg alla jobbiga vanor din(a) partner(s) hade som du brukade beklaga dig över?

3. Du kan träffa massa intressanta människor

Även om du inte stöter på den stora kärleken alla gånger kan det fortfarande vara fantastiska möten. Nya människor innebär nya erfarenheter och intryck. Variation förnöjer sägs det. Njut så länge det varar.

 4. Skapa möjligheter

Ingen kommer att ramla ner från himlen och landa i ditt knä om du bara sitter hemma och kollar serier. Se till att komma ut och möta människor. Säg ja när dina vänner bjuder med dig på sociala event. Många gånger träffar man rätt på de mest otippade platser. Bjuda hem dina vänner och kollegor på mingel och be de ta med sig vänner. Det är ett väldigt bekvämt sätt att träffa nya människor. Även om du inte hittar kärleken där kanske du får nya vänner som i sin tur öppnar dörrar till att träffa andra människor.

Njut av den friheten och de fördelar som finns med att vara singel. Träffa nya människor och få roliga erfarenheter. Våga utmana dig själv och du kommer få upplevelser du aldrig glömmer. Kom ihåg att en partner är något som ska förgylla ditt liv, inte vara en central del du inte klarar dig utan.