Välj en sida

Sex

Vinballe och alkoholimpotens

 

”Alcohol provokes and unprovokes; it provokes the desire, but it takes away the performance”

-William Shakespear, Macbeth II, 3 

Vid mindre mängder alkohol upplever många människor en ökad sexuell lust. Det blir en effekt av att alkoholen släpper på hämningar och gör att vissa vågar slappna av och känner sig mer sociala. Vid lite större mängder blir dock effekten den motsatta. Alkoholens dämpande effekter gör oss trötta och minskar lusten. Eftersom alkoholen försvårar kommunikationen från hjärnan till kroppen försämras även våra prestationer. Det är därför som det kan vara svårt att få stånd/bli våt och många upplever att de inte kan få orgasm.

Alkohol minskar blodflödet till könsorganen redan efter första glaset

Kliniska studier har genomförts där testpersoner varit kopplade till en maskin som mätt blodföldet till penisen respektive vaginan samtidigt . Hos personer med penis uppstod svårigheter med att få erektion först efter tre glas. Men redan efter första glaset så minskade blodflödet i genomsnitt med hela 50 procent. Även om förmågan att få stånd inte påverkas av små mängder alkohol blir det tydligt att storleken och hårdheten på erektionen påverkas. Hos personer med vagina minskade pulsen och blodföldet även där desto mer alkohol de fick i sig.

Impotens

Personer som dricker ofta och mycket kan även rubba hormonbalansen i kropparna. För biologiska män påverkas produktionen av testosteron vilket kan leda till att man blir impotent. För biologiska kvinnor kan alkoholen vara giftig för äggstockarna. Det kan bland annat leda till oregelbunden eller upphörd mens, och ökad risk för missfall.

Summa summarum kan alkoholen öka kåtheten men minskar onekligen prestationen.

[ssba]