Välj en sida

Sex

Män kan bli mulitorgasmiska

Hos män eller personer med kuk så är orgasm och ejakulation två olika saker även om de många gånger kommer samtidigt. I allmänhet är det så att när en man får utlösning så tar det ett tag innan han återhämtat sig (särskilt om han är äldre) och kan få erektion igen. Många människor och särskilt män, likställer ofta orgasm med ejakulation, men de är två skilda upplevelser. Med lite övning kan du bli mångorgamisk och handen på hjärtat, det finns väl ingen anledning inte ha flera orgasmer innan du är redo att ejakulera.

Vid upphetsning så ökar blodtillförseln i penis och den erigerar. Erektionen är en direkt följd av blod fyller upp hålrum i penis. Även puls och andning ökar och bäckenbottenmuskulaturen spänns. Ejakulation eller utlösning är en av de viktigaste delarna av upplevelsen av en orgasm. Orgasm och utlösning är dock två olika saker, även om de av många upplevs som samma sak vilket beror på att de ofta kommer samtidigt. Utlösningen sker efter nervimpulser från hjärnan och själva utstötningen sker genom sammandragningar som gör att vätskan stöts ut.

Det är själva utlösningen som gör att en man måste ha en återhämtningsperiod innan han kan erhålla erektion igen. Om han kan undvika ejakulation så är det fullt möjligt att få flera på varandra följande orgasmer.

Det är fullt möjligt att öva upp denna förmåga med tålamod och träning. Ett sätt kan vara att experimentera tillsammans med en stadig partner som man känner sig trygg och avslappnad ihop med. Det blir ofta roligare också men kan naturligtvis övas upp även på egen hand.

Träningen handlar till stor del om att lära sig att ligga närma en ejakulation och vara kvar där så nära som möjligt utan att ejakulera. Att inte spruta är en förutsättning för att orgasmen ska kunna komma flera gånger i följd. När vätskorna väl har mixats (emissionen) vilket sker sekunden innan sädesuttömningen går det inte längre att stoppa. Då kommer du att ejakulera, detta brukar kallas »the point of no return«. Vissa personer är väldigt känsliga efter en orgasm, så de inte vill ha någon ytterligare beröring på penis ollon och då kan det var svårare att uppnå fler orgasmer.

Sädesvätskan som kommer ut under ejakulationen består av tre olika komponenter. Den första tredjedelen är vätska från prostatan (blåshalskörteln) och huvuddelen av spermierna, resten av ejakulatet innehåller främst sädesblåsesekret och en mindre del av spermierna.

Ejakulation, utlösning eller sädesuttömning, är benämningen på uttömning av sperman genom penis. Ejakulatet eller sperman kommer stötvis med mellan tre till åtta skvättar.

Att lära sig att kontrollera sin utlösning är en färdighet men kräver träning. Du behöver lära känna din egen kropp och lägga märke till hur den fungerar och vad som föregår en ejakulation. Förutsättningen för att kunna bli mångorgasmisk är förmågan att kunna kontrollera sin utlösning och på så sätt kunna hålla tillbaka den.

Målet med träningen är att lära sig att stanna kvar på en nivå av intensiv upphetsning utan att ejakulera. Detta åstadkommer du genom att förstå din kropps signaler så att du kan stanna upp innan du är så upphetsad att du inte kan stoppa din utlösning. En modell för att göra detta är att dela in sin upphetsning i en skala från 0-10. Siffran 0 är ingen upphetsning överhuvudtaget och 10 den skönaste känslan när du får ejakulation och orgasm. För att bli mångorgasmisk måste du hitta ditt läge när du är på som högst på nivå 8. Har du väl kommit upp till 9,5 har det gå för långt och du kommer att ejakulera. Däremot om du stoppar vid 4 eller 5 kommer du att sluta stimulansen för tidigt. Hemligheten är att försöka identifierat de olika nivåerna i din upphetsning. Genom onani själv eller genom att din partner stimulerar dig försöker du att lära dig när du är på de olika nivåerna och specifikt identifiera 7 och 8. När du tror att du ungefär vet hur de olika nivåerna känns så kan du stimulera dig själv tills du når en till 6, pröva sedan att sakta sedan ner till 5. Öka sedan takten till 7 och försök att ligga mellan 5 och 7 i ungefär två minuter. När du når till 8, måste du stanna upp och vänta lite. Försök att behålla din erektion och din upphetsning genom att bara gå ner till ca 3 eller 4. Så fort du känner att du kan få till 3 eller 4 på skalan så kan du börja onanera igen. Detta lär dig att vara uppmärksam identifiera känslorna på väg att mot klimax.

Öva på detta steg tills du kan stanna på en hög nivå av upphetsning utan att komma i ungefär fem minuter. När du har upprepat denna övning tillräckligt många gånger bör du ha fått kontroll som gör att du kan styra din utlösning på egen hand. Nästa steg blir att lära dig kontroll tillsammans med en partner. När du bemästrat detta, kan du öva ”tajming” även under samlag med olika positioner och oralsex. Du kan lära dig att fördröja ejakulation men erhålla orgasm genom att hålla dig på en njutning nivå 7 – 8.

Andra sätt att fördröja sin utlösning;

Start-stopp-tekniken är ett sätt att träna förmågan att inte få utlösning trots att du är upphetsad. Hitta en tidpunkt på dygnet där det känns bäst att onanera. Försök att vara ostörd och låt inget distrahera dig. Onanera på det sätt som du brukar göra och sakta sedan ner farten och börja notera mentalt vad du erfar just nu. Hur känns det? varifrån kommer känslan? hur är det när upphetsningen ökar? Hur känns det precis innan utlösningen är på väg? Fortsätt att smeka dig själv till du får orgasm och utlösning. Vid nästa tillfälle gör du om övningen och fokuserar på vad du upplever och tolkar signalerna från din kropp. Fortsätt att onanera till dess att du närmar dig utlösningen. Stoppa upp under ett antal sekunder och bromsa upp upphetsningen. När du känner att du inte kommer att ejakulera fortsätt då att stimulera penis och avbryt återigen när du är nära att komma. Det är meningen att du skall försöka identifiera den känsla av pirrande som kommer strax före utlösningen. Försök att genomföra detta tre gånger innan du ejakulerar. I början av träningen kan det vara lite svårt att hitta nivån mellan utlösning men att inte heller tappa erektionen. När det händer så ger det också viktiga insikter så försök att lägga märke till det som sker utan att värdera det som inträffar. Prova även att göra övningen i ett fuktigt sammanhang för att efterlikna ett samlag med en partner. Prova att öva i duschen och använd varmvatten, duschtvål, glidmedel.

Det bästa är att träna regelbundet och systematiskt. Upprepa detta två till tre gånger i veckan i förslagsvis 10-20 veckor. Detta är inte en tävling utan en träning och försök att hitta ett skönt och avslappnat sätt att träna. Se till att du får en stund utan stress och se till att vara ostörd.

När du tycker att du behärskar tekniken så kan bli att avbryta stimuleringen och istället bara sakta ner på farten. När du känner dig säker på egen hand är det även dags för dig att involvera dina partner som då får uppdraget att stimulera dig och sluta alternativt sakta ner när du säger till.

Genom denna träning kommer du att lära känna din egen kropp och få en större sexuell självkännedom.

Squeeze-metoden handlar om att du kan fördröja utlösningen genom att när du känner att utlösningen är på väg klämmer åt tummen på undersidan av ollonet och pekfingret samt ringfingret över ollonet där de skiljs från penisskaftet i ca 8- 15 sekunder. Detta kan göras av dig själv eller din partner. Om trycket blir för starkt eller gör ont så förkorta tiden. Penisen tappar ofta en del eller hela erektionen så fortsätta att stimulera/onanera efteråt. Upprepa detta 3-4 gånger för att lära känna signalerna för utlösning.

När du lärt dig kontrollera utlösningen bättre kan du pröva hur länge du kan hålla dig utan att få utlösning – ju längre du kan det, desto större chans har du att du ska få uppleva en orgasm utan föregående ejakulation.

Träna dina PC-muskler.

Vissa män kan genom att knipa med PC-muskeln hålla tillbaka utlösningen. Detta går inte att genomföra om en inte har identifierat och tränat upp sin bäckenbottenmuskulatur (hur du går tillväga för att göra detta kommer nedan). Börja onanera eller låt din partner stimulera dig. När du börjar närma dig känslan av ejakulation (nivå 7-8) så kniper du PC muskeln så hårt du kan i 10 sekunder och om muskeln är stark nog och din timing är rätt kommer den hindra dig från att få utlösning. Det kommer inte att hända de första gångerna men med träning kan du öva upp förmågan.

Genom att du först övat upp att identifiera tiden när du känner att du håller på att ejakulera och sedan praktiserar knipövningar så kan du med dessa metoder gemensamt nå målet.
Bäckenbottenmuskulaturen (PC muskeln) styra dina utlösningar från penis. Det är den muskeln som ligger direkt bakom testiklarna. Samma muskler som du använder för att styra flödet av urin. Om du någonsin har klippt strålen när du kissar så har du använt denna muskel. Det tar ofta några veckor för att lära sig att bemästra dessa muskler.

Först och främst bör du hitta bäckenbottenmuskulaturen. Placera två fingrar placera bakom dina testiklar och föreställ dig att du skall stoppa flödet av urin. Hemligheten är att lära sig att spänna PC-muskeln utan att spänna stjärtens muskler. Det är naturligt att spänna även andra muskler inledningsvis men det är meningen att du skall lära sig att isolera PC-muskeln.

Vad gäller träning så bör du öva upp snabbheten genom att knipa snabbt många gånger i rad. Det gäller också att träna upp styrkan i musklerna genom att knipa så hårt du kan. Uthålligheten i musklerna övar du genom att hålla knipet lite längre, ca 30 sek och uppåt.

Ett annat sätt att hitta muskulaturen är att knipa ihop runt analöppningen, som när man håller inne en fis. Då drar bäckenbottenmuskulaturen automatiskt ihop sig. Du bör känna ett märkbart knip och att penis lyfter sig en bit när muskeln är hopdragen. När du hittat bäckenbottenmuskulaturen gäller det att träna regelbundet för att stärka dem.

Enklast är att börja träna liggande på rygg uppdragna knän. Börja med att knipa ihop analöppningen och knip sedan framåt som om du skulle dra ihop ett blixtlås från stjärten till penis, sluta med att knipa åt runt urinröret precis som du skulle knipa strålen när du kissar. Det känns som om du lyfter musklerna uppåt och inåt Börja med att knipa 5-10 sekunder och vila emellan. Upprepa sedan övningen omkring 10 gånger eller tills du är trött.

Öka tiden upp till en minut och öka antalet upprepningar allteftersom muskulaturen stärks.

Dra ihop muskulaturen hastigt i snabb följd. Knip, släpp och upprepa 10 gånger. Andas ordentligt under hela övningen och håll inte andan. Se till att musklerna är helt avslappnade mellan knipen.

Österländska läror och traditioner som tao, och yoga har länge betonat vikten av att spara på den sexuella energin genom att inte ejakulera. De har förespråkat olika tekniker som ett sätt för män att uppnå orgasm utan ejakulering och på detta sätt förhöja och förlänga den sexuella akten. Idag finns olika utbildningar och kurser för män som är intresserade av att ta del dessa österländska läror.

[ssba]