Välj en sida

Jag och alkohol

Att tänka på som värd/värdinna

Idag är det vanligt att personer inte vill dricka alkohol på grund av olika orsaker. Därför behöver arrangörer av fester och större evenemang även tänka på att ha ett bra alkoholfritt utbud. Tänk på att vissa personer inte vill skylta med att de dricker alkoholfria drycker. Försök därför att hitta alkoholfria alternativ som inte sticker ut från mängden. Samtidigt är det naturligtvis oerhört viktigt att det inte sker en sammanblandning mellan alkoholhaltiga och alkoholfria drycker.

Om du verkligen vill vara den där perfekta värden när du har en fest, se då till att alla då får något festligt att dricka. Många gånger serveras Champagne (Cava) och så får de som av någon anledning inte dricker alkohol mineralvatten istället.

De som väljer bort alkohol vill inte sitta med ett vanligt dricksglas med vatten eller läsk medan de andra dricker utvalda och goda drycker. En omtänksam värd eller värdinna har köpt hem alkoholfria alternativ som passar som en fördrink eller till maten. Erbjud gärna både alternativ med och utan alkohol så varje person har en möjlighet att få välja. Förutsätt inte att alla alltid dricker alkohol.

Det kan vara en bra idé att servera även alkoholfria drycker i snygga glas, med fruktdekorationer eller drinkpinnar så gäster eller besökare som inte dricker alkohol även får känna att det är fest. För vissa är det jobbigt att berätta att de inte dricker alkohol så det är bra om det finns alkoholfria alternativ i samma färg och glas som de andra.

Drinkar går oftast att göra alkoholfria och det finns många spännande recept på goda drinkar även utan alkohol.

Systembolaget har idag ett allt större sortiment av alkoholfria drycker. Det finns alkoholfria alternativ gällande vin, öl, cider, champagne och cava, Idag finns god alkoholfri öl. Mycket smak kommer från humlen vilket gör att även alkoholfria ölsorter kan vara väldigt smakrik och god.

 

[ssba]