Välj en sida

Sex

Konsten att suga

Har du någon gång undrat om den du suger av tycker du gör det bra? Då kan vi lugna dig med att de flesta människor med penis älskar oralsex. Går du ner på någon är personen i himlen, punkt. Men oavsett om du är rutinerad eller nybörjare är det alltid kul när man kan överträffa förväntningarna.  Så varför inte ge personen en upplevelse som tar den till en plats långt bortom vad den kunnat drömma om. Gör upplevelsen lite roligare för både dig och den du suger av genom att plocka upp några enkla tips från den här texten som beskriver olika sätt att använda dina händer, tungan, läpparna och otroligt nog även tänderna. Tipsen vi beskriver här är självklart också användbara om personen du vill gå ned på använder en sugvänlig dildo!

För att upplevelsen ska bli så bra som möjligt är det viktigt att man tycker om det man gör. Meningen är att det ska vara en skön upplevelse för alla inblandade. Gör därför inget som du inte är bekväm med och lyssna till personen du suger av så kommer personens ord, läten, andning och kroppsspråk att avslöja vad din partner gillar bäst. Det gäller även dig som blir avsugen, såvida du inte bara ligger behagligt tillbakalutad och får en skön behandling. Se om det finns något du kan göra för att göra upplevelsen ännu skönare för den som suger. Kanske kan du leka med personens bröstvårtor, smekningar eller ett fast nackgrepp för lite tuffare tag? Det är bra att komma ihåg att hur man gillar att suga eller bli avsugen skiljer sig åt så se det som ett samspel.

Ögonkontakt

Tro det eller inte, men även fast du ger personen all din uppmärksamhet så kan det bli lite ensamt där uppe. Se därför till att slänga en längtande blick mot din partner lite titt som tätt. Många som blir avsugna behöver känna att personen som suger njuter av det för att själva kunna slappna av. Snåla därför inte med heta blickar och känn kemin när du möter ett intensivt och uppskattande ögonuttryck som bekräftar att personen du suger inte önskar att vara någon annan stans i hela världen än här just nu med dig.

Dina händer kan skapa magi

De bästa avsugningarna innebär i regel att du använder händerna för att ge mer variationsmöjligheter och täcka upp de delar av kuken där munnen inte är. Fatta handen runt penis och sätt den mot läpparna samtidigt som du låter dem röra sig i en gemensam rörelse upp och ner över ollonet och skaftet. Variera tempot och handrörelserna. Använd dig exempelvis av ett lätt grepp där du låter handen leka i en roterande rörelse när du smeker skaftet upp och ner. Variera gärna hur hårt du greppar samt hur långt upp och ner du rör händerna längs penis. Var inte rädd att ibland gå över huvudet eller att använda båda händerna. Varför inte testa att rotera dem samtidigt åt olika håll. Våga leka med olika rörelser. Att bara använda händerna är ett bra sätt att variera sig och underlättar utbytandet att blickar och kyssar med personen du suger av. En viktig sak att tänka på är att kuken inte producerar någon egen lubrikation på huvudet och skaftet. Se därför till att använda rikligt med saliv eller vattenbaserat glidmedel både på ollon och skaft så glider händerna smidigt. Att använda glid kan vara särskilt viktigt om personen inte har någon förhud som man kan dra upp och ner över huvudet. Att använda händerna är ett säkert sätt att undvika överföring av olika könssjukdomar och ett bra sätt att ge någon sexuell njutning om man exempelvis inte vill suga eller bli påsatt.

Att suga

Sugmomentet är en viktig del för många. Rent mekaniskt skapas ett sug genom att du trycker tunganmot eller kuken mot gommen och trycker den bakåt, varpå det uppstår ett skönt vakuum. Även om suget är viktigt kan vi bara göra det de första centimetrarna innan tungan måste lägga sig för att kunna föra in kuken djupare. Oroa dig dock inte för det eftersom variation förnöjer och många tycker inte om när det är för mycket sug. Ett bra sätt att höra med din partner hur hårt den vill att du suger är att föra in ett finger munnen och be den suga så hårt och intensivt som den vill bli avsugen.

Variation förnöjer

Ett standardtips när man suger kuk är att göra det lite varierat. Testa olika tempon, ta kuken lite olika djupt, slicka ibland med spetsig hård tunga, ibland med mjuka läppar. De flesta med penis tycker om när du varierar djupet på avsugningen. Gillar du att ta kuken djupt men att det liksom tar stopp, testa att sug av personen i olika vinklar. Många upplever att man kan ta den djupare om man ligger som i en 69:a. Kräkreflexer eller gagging är ett gissel för många och om man känner av besvär kan det beror på kukstorlek, hur djupt man suger och dagsformen. Glöm inte att kuksugning inte är en tävling. Märker du att personen som suger av dig får kväljningar när du munknullar personen, ta det lite lugnt. Kräkreflexen är heller ingenting att skämmas över. Vissa tänder på detta och förmodligen ger det din partner en känsla av att du ”gaggar” på grund av storleken på dennes kuk. Är du orolig för att få kräkreflexer kan du motverka det genom att låta personen var still och själv kontrollera rörelsen själv.

Glöm heller inte pungen. Många tycker det är skönt om du någon gång inemellan tar din ena hand och smeker pungen och ljumskarna, samtidigt som du fortsätter med den övriga behandlingen. Pungen är ett känsligt område och här kan det vara bra om man är försiktig. Att slicka och suga på kulorna uppskattas av många och bör göras med ett lätt sug. En sak man kan tänka på är att försöka att inte tappa ut kulan om du suger på den för det kan upplevas som obehagligt och ibland smärtsamt.

Tungans möjligheter

Visste du att kroppens starkaste och rörligaste muskel sitter i munnen? Tungan är dessutom naturligt våt av saliv vilket gör den till ett enkelt sätt att ge en skön och varierad upplevelse. Det finns många tekniker och varianter att leka med tungan så ha kul med det och testa dig fram. Alla är som sagt olika och tycker om olika saker.  Tekniker du kan testa är att lägga tungan platt mot penis och slicka den från rot till huvud. Övergå sedan till att spetsa tungan och försiktigt reta strängen som är den känsligaste delen på penis och sitter mellan huvudet och skaftet. Testa även att lägga läpparna om huvudet och snurra tungan runt ollonet med olika hastighet och tryck.

Varmt och kallt

För att väcka liv i sinnet för beröringen och ge en ny känsla kan det vara bra att gå ifrån den skönt varma och våta känslan oralsex vanligen innebär, genom att blåsa för att få en lätt kylande verkan. Effekten när du sedan återgår till det våta varma blir därmed mer intensiv och ökar känsligheten. Vill du öka effekten ytterligare testa att lägga en isbit i munnen och se vilken reaktion du får.

Får man använda tänderna?

De flesta uppskattar inte att man använder tänderna vid en avsugning. Men tänder är inte alltid dåliga, vad händer om du nafsar lite i förhuden, i strängen? Slicka framsidan av tänderna, luta huvudet åt sidan och lägg ett lätt tryck mot skaftet och rör dig sakta upp och ner.

Läppar

Effekten av ett par mjuka fuktiga läppar är inte att underskatta. Blöt läpparna rikligt med tungan och svep dem längs hela penis. Se även hur personen reagerar när du nafsar dig upp längst skaftet och generöst delar med dig av våta kyssar på huvudet.

Mot klimax

När personen du suger av börjar nå klimax är standardtipset att återgå till klassikern där du kombinerar munnen och handen. Här är det viktigt för många att bibehålla en jämn rytm för att bygga upp spänningen. I takt med att utlösningen kommer närmare smeker du hårdare och fortare. Om du inte vill att personen ska komma i din mun kan du övergå till att bara använda handen precis före det avgörande ögonblicket så personen kommer i din hand eller på annan önskvärd plats.

Utlösning

Vett och etikett är att den som blir avsugen med ord, ljud eller kroppsspråk hintar om att den är på väg att komma innan den gör det. På så sätt ges personen som suger en chans att själv välja huruvida den vill ta det i munnen eller inte. Vissa finner en njutning i att ta det i munnen samtidigt som många tycker det är sexigt att komma på bröstet, på magen eller i handen. Att ta satsen i munnen innebär en förhöjd risk för överföring av hiv och andra könssjukdomar och vi rekommenderar att man undviker det för att minska risken. Oavsett är det upp till en själv att hitta en säkerhetsnivå man är bekväm med.  Det är även viktigt att veta att oavsett om man inte har kommit så finns det en försatts som sipprar ut innan orgasmen. Även i försatsen kan det finnas virus så vill man vara säkrare bör man använda kondom. Får man ofrivilligt sperma i munnen bör man spotta ut det utan att skölja med vatten. Och även fast du väljer att ta det i munnen finns det inget krav på att svälja om man inte känner sig bekväm med det.

Är det säkert att suga kuk?

Att bli avsugen utan kondom innebär en mycket liten risk för överföring av hiv. Var vaksam på sår på penis eller tecken på obehandlade könssjukdomar, oavsett om du suger eller blir avsugen. Att suga utan kondom innebär alltid en liten risk för överföring av hiv. För att minska den risken bör du undvika sperma i munnen när du suger. Försatsen kan, precis som sperma, innehålla hiv-virus. Att suga av någon eller bli avsugen utan kondom kan leda till överföring av könssjukdomar som till exempel gonorré, syfilis, herpes, kondylom och klamydia även om man inte tar sperma i munnen. Använd kondom om du vill vara lite säkrare.

Har du sår i munnen eller nyligen borstat tänder eller använt tandtråd bör du vara försiktig, det underlättar för en eventuell överföring av hiv-viruset. Får du sperma i munnen, spotta! Glöm inte att de flesta som får hiv får det av någon som inte vet att den bär på viruset.

[ssba]