Välj en sida

Sex

Guide till strap-on sex

För många är detta med att använda en strap-on första gången något som ibland är fyllt med skräckblandad förtjusning. Vissa tar till alkohol för att skapa mer mod och våga använda en harnesk. Alkoholsmart vill hjälpa dig att våga utan alkohol. Strap-on kan användas av alla, oavsett om du har en kuk eller fitta. Tekniken är olika beroende om du använder den för att penetrera en fitta eller en anal.

Först gäller det att hitta rätt strap-on (harnesk)

Det går så mycket bättre om du har en strap-on som du tycker om. Harneskar finns i olika modeller och material. Stil och utseende, passform, kvalité har betydelse. En harnesk skall sitta tight för ju närmare din dildo är din egen kropp ju lättare blir den att styra. Det är viktigt att den sitter bekvämt. Läder är smidigt och mjukt mot kroppen men de finns i en rad olika material som vinyl, plast, gummi, jeans, tyg mm. Det bästa är att köpa dildo och harnesk separata därför då kan du själv välja vilken storlek du vill ha på dildon och dessutom byta ut den mot någon annan modell.

Köp rätt leksaker

Kolla hur många fingrar som du gillar att bli penetrerad med och köp sedan en dildo i motsvarande storlek. Tänk på att köpa en dildo som är lite längre än din önskade längd då en del försvinner bort i harnesken. Bästa materialet för dildos är silikon som är det mest kroppsvänliga materialet. En dildo med en liten böj längst fram ger samtidig G-punkts stimulering för personer med fitta men kan också användas för prostatastimulans.

Glidmedel

Glöm inte att använda rejält med glidmedel, speciellt viktigt är detta vid pegging då analen inte har någon naturlig lubrikation. Se till att ha en flaska i närheten så du när som helst kan fylla på med glid vid behov.

Första gången?

Prova hemma själv först i en icke-sexuell situation. Strap-on sex erbjuder möjlighet till intensiva rollspel och queera upplevelser och många människor är förvånade över hur genuint det kan kännas att penetrera. För de flesta är det lite knepigt första gången man provar en strap-on. Titta i spegeln hur den sitter och se hur det går att röra sig på olika sätt. Se till att bottenplattan sitter mot där det känns bäst. Lär dig alla inställningar och spänn remmar så att den sitter och känns bekväm. När du tar av dig den så kan du bara knäppa upp ena sidan och trä av den. På det sättet så har du den bra spänd till den behövs nästa gång. Prova på att sätta den under dina kläder och se hur det känns att klä av sig med din strap-on. Prova att gå omkring, dansa, och onanera med din strap-on på plats. Detta kommer att hjälpa dig att vänja sig vid känslan och lär dig hur olika rörelser påverkar din dildo. Kanske känner du dig som en oskuld igen och det kan bli en spännande stund att första gången få penetrera med sin strap-on.

Träning ger färdighet

Det kan ta ett tag innan man hittar en rytm och ett sätt som känns bra för båda. Första gångerna kanske det känns lite misslyckat och se det då som ett spännande experiment och humor lättar alltid upp även när man har sex. Att penetrera med strap-on innebär lite andra rörelser än vad du vanligtvis kanske gör men så småningom kommer du att uppleva din harness som en del av dig själv. Att ha bra sex med en strap-on är en fråga om träning som så mycket annat.

En bra kommunikation är avgörande, inte minst vid pegging. Anal penetration kräver en bra kommunikation. Du kan ha säkert analsex utan smärta så länge som du lyssnar till din kropp och så fort du känner smärta eller obehag ber du din partner sakta ner, tillföra mer glidmedel, prova med en annan position eller en helt annan form av stimulans.

Teknik

Det är ganska olika tekniker som används gällande vaginalsex respektive analsex men ett bra sätt att lära sig hur partnern gillar att bli stimulerad är att låta denne själv visa hur hen gillar att använda en dildo.

Vid sex med någon som har fitta kan du ta ett stadigt tag runt din partners dildo och stimulera klitoris med dildons bottenplatta – det blir dessutom en sant queer sexupplevelse. I början kan du ta tag runt dildons bas och guida den in och ut tills det känns som om du hittat en bra rytm. Gör inte för stora rörelser inledningsvis. En bra startposition är att låta den mottagande partnern få vara överst till en början då kan hen sakta sänka sig ner över dildon i egen takt och på det sätt som känns bra, använd glidmedel om det känns trångt. När hen hittat en rytm som känns bra så kan den andra jucka emot med sina höfter mot hen. Om hen fattar tag i dina höfter som bär en strap-on så blir det ett sätt att styra tempot och se till att det inte blir för hårda juckande rörelser. Sedan är det fritt fram att experimentera med många olika ställningar som exempelvis den klassiska missionärsställningen eller från sidan.

Samtidigt kan det vara skönt med en direkt klitorisstimulering antingen med fingrar eller med någon annan sexleksak t ex vibrerande ägg. Ett sådant ägg kan man också själv stoppa bakom sin egen strap-on och få samtidig sexuell stimulans när man penetrerar sin partner. Använd gärna händer och din övriga kropp samtidigt.

Vid pegging är det viktigt att du har kunskap om grunderna i analsex och har lite kunskap runt analens anatomi. Börja med att stimulera och smeka anus. När personen känner sig redo, ta dildons spets och sätt den mot anus. Försök inte att tvinga in den utan ta det istället lugnt, låt personen slappna av och låt personen få ta emot dildon. När dildo är inuti, undvika snabba rörelser i början, uppmärksamma partnerns rörelser och flytta med hen. Dildon kan glida ut men dra inte ut den snabbt (om hen inte ber om det). Börja med en långsam och ytlig penetration. Här kan en mindre dildo verkligen vara en fördel eftersom det innebär att du inte behöver oroa dig så mycket om att gå för långt in. Efter hand när ni blir mer bekväma så kan ni experimentera med djupare penetration, men var uppmärksam på både vad hen säger till dig och dennes kroppsliga reaktioner. Beroende på vilken ställning ni använder kan du stimulera din partners kuk eller klitoris samtidigt. Använd gärna händer och din övriga kropp samtidigt.Påminn din partner om att hen alltid kan ge instruktioner om att gå långsammare eller snabbare fram.

Suga av!
Att suga av din partners dildo när hen bär sin strap-on kan vara mycket upphetsande. Tänk på att din partner tittar på dig när du suger så tänk på att använda händer, mun, tunga och huvud och gör det till en skön show. Använd andra handen till att basen på dildon till att stimulera hen samtidigt. Om det känns okey kan du också låta några fingrar glida in och stimulera hen samtidigt. Ett annat alternativ är att sätta en liten vibrator i harnesken och låta den vara på samtidigt, det kan bli fysisk och psykisk toppenupplevelse.

Säkrare sex
Det är ingen risk för överföring av könssjukdomar vid sex med harnesk såvida man inte använder samma dildo på flera personer utan att tvätta den innan. Det går alldeles utmärkt att använda kondom på dildon och byta den om fler vill använda den eller om man vill gå från fitta till anal.

Ha roligt och experimentera mycket!
Du och din/dina partner(s) kan göra allt vad ni vill. rollspel, olika ställningar, rollbyten mm. Det är er stund och ni ställer själva upp ramarna och reglerna runt. Med strap on har du dessutom händerna fria till att göra mycket mer

[ssba]