Välj en sida

Relationer och dejting

Att göra på en dejt utan alkohol!

 

Turista i din egen stad – Fråga dig själv vad du skulle rekommendera turister att göra i staden du bor i. Fråga dig sedan om du själv gjort dessa saker och vad mer som finns som vore kul att se och göra. Ofta blir vi blinda för alla fantastiska saker som platsen vi bor på erbjuder. Ta med din dejt och ät picknick i en fin park, gå i mysiga kvarter, besök ett museum, hoppa på en sightseeinbuss eller varför inte gå all in med kameran runt halsen, en karta i handen och bara prata engelska hela dagen.

Stand up – Ett (i regel) vattentätt sätt att skapa en positiv stämning på dejten! Gå på en show med en gemensam favoritkomiker eller besök en komediklubb med lokala komiker. Kombinera med en middag efteråt och ni har en garanterat något att prata om och en trevlig helkväll.

Gå på konsert eller annat event – Om ni har hittat ett gemensamt intresse är det enkelt att föreslå att ni ska gå på ett kommande evenemang tillsammans. Om ni gillar musik är kan en konsert kännas som ett givet förslag. Gillar ni konst och kultur kan ni alltid göra ett besök på konstutställning, gå på teater eller varför inte en dansshow eller musikal. Har ni en gemensam hobby finns det alltid olika mässor att besöka. Annars kan det ni göra det till en unik dejt genom åka på en bakluckeloppis eller ta en stadsvandring.

Ost eller chokladprovning – På en provning får ni njuta tillsammans och har ett givet samtalsämne för resten av dejten. Ett tips är att planera in en promenad innan eller efter provningen så får ni en chans att lära känna varandra lite bättre.

Besök en djurpark – Att strosa rund på vackra Skansen eller en annan djurpark gör att ni har gott om tid att lära känna varandra. Med alla roliga, söta och konstiga djur finns det dessutom alltid något att prata om och skratta åt. Ta med en picknickkorg och filt så får ni en mysig heldag om vädret tillåter.

Teater – Att gå på teater blir ofta mer av en upplevelse än att gå på bio. För många är det något man inte gör allt för ofta och det känns därför mer spännande. Tänk på att många föreställningar är slutsålda de närmaste veckorna och det krävs därför i regel mer framförhållning. För de som är spontana och flexibla med vad de vill se finns det ofta biljetter till någon föreställning.

Bio – En klassiker i dejtsammanhang! En svårighet med bio är att det blir svårt att prata och lära känna varandra. Försök därför att kombinera med något annat som en fika eller promenad. Har du fått positiva vibbar innan kan du alltid närma dig personen fysiskt under filmen. Annars kan ni spara det till en senare dejt när ni redan känner varandra. PS: Skräckfilmer gör att vi får ett högre dopaminutsläpp vilket konstigt nog får oss att må bra. Det kan förknippas med bra känslor till dejten och dig.

Hemma hos någon – Det är allmänt känt att ”vill du komma över och kolla på film” i regel innebär att det finns andra avsikter med dejten. Det går inte att komma ifrån att det blir mer intimt att träffas hemma hos någon. Det är därför extra viktigt att båda känner sig trygga med varandra. Att föreslå en första dejt hemma hos någon kan därför vara lite farligt och leda till att personen drar sig ur. Däremot skulle du kunna säga att ni möts hos någon av er men för att bjuda på en kaffe på balkongen och att ni sedan har en plan att gå någon annanstans. Sedan behöver det inte nödvändigtvis betyda att ni tillslut lämnar lägenheten men då blir det ett aktivt val ni båda gör där och då om ni känner er bekväma nog.

Nöjesfält/ tivoli – Barndomsnostalgin från ett nöjesfält är något de allra flesta kan relatera till. Ni kan spendera en hel dag med adrenalinfyllda attraktioner (som gör vissa mer kåta), spela femkamp och hoppas på att vinna en stor chokladlåda.

Promenad – Här gör det inget om det blir tyst till skillnad från om man sitter och äter middag på en restaurang. Ni kan prata om saker och människor som ni går förbi eller bara njuta av omgivningen. Ät en glass eller ta med en filt och ha en picknick.