Välj en sida

Relationer och dejting

Onlinedejting för gaykillar

Oavsett om du är på jakt efter Mr. Right eller Mr. Right now kan det vara svårt att hitta rätt i djungel av appar och dejtingsidor som idag erbjuds. Vissa vet att de går igång på långa och smala kulturmänniskor. Andra önskar sig vältränade hunkar som älskar sport eller en björn. Sedan är det många som tycker att det är svårt att avgöra vad man är på jakt efter. Alla vill ha en ”bra” person. Men vad utmärker en bra person för dig? Ett tips är därför att fundera kring vem/ vilka du söker och vad du vill få ut av dejtingen. Annars blir nätdejtingen lätt överväldigande nu när det finns så många dejtingvilliga personer. Allt bara ett knapptryck ifrån. 

Börja med att göra en lista på kvaliteter som du värdesätter. Det kan vara saker som fysiska attribut, personliga egenskaper, intressen, mål och framtidsplaner. På så sätt blir det lättare att välja vilka som kan tänkas vara intressanta. Samtidigt kan det även fungera som en måttstock så du vet när du har träffat rätt. Det kan låta lite oromantiskt men ibland behöver magkänslan lite hjälp på traven. Se listan som en guide snarare än något du ska checka av. Tänk på katten i Alice i underlandet ” Om du inte vet vart du ska spelar det ingen roll vilken väg du tar”.

Visa din personlighet genom ditt nick/alias.

Det är intressant att se alla kreativa stavningar och fraser som folk använder i jakten på det perfekta namnet. Att ha ett spännande eller kreativt ”nick” ökar sannolikheten för att personer ska bli intresserade och vilja ta kontakt. Det är lite som bok- eller filmtitlar. En lockande titel ökar sannolikheten att du läser baksidan eller ser trailern. Samtidigt kan du även utnyttja ditt nick för att skicka ut ett budskap. Heter du kärlekssökaren eller halvvägs inne så kommer du attrahera olika typer av personer. Tänk på vad du vill förmedla nästa gång du skapar ett nick.

En bild säger mer än tusen ord

Vi lever i en ytlig värld och det inte konstigt att profilbilden är det viktigaste i hela onlinedejtingen. Med ett stort utbud går det mycket snabbare att sålla ut intressanta människor genom bilder. Det skulle helt enkelt ta för lång tid att läsa allas profiler. Därför blir det i regel så att vi titta på bilder och läser profilen om bilden verkar intressant. Det betyder att en ”dålig” bild attraherar färre personer. Här är några saker att tänka på vid val av bild

  1. Bra Bildkvalité. Ta en bild som inte är suddig eller pixlad. Välj därför hellre en bild från en systemkamera än din mobil.
  2. Undvik att kolla rakt in i kameran. Studier som gjorts visar på att personer som inte tittar rakt in i kameran och ler, precis som man alltid lärt sig, inte är lika tilltalande som de som tittar bort. Detta bör dock tas med en nypa salt.
  3. Undvik blixt. Behöver du verkligen en förklaring till varför? Just don´t…
  4. Säger bilden något om dig? Bilden är det första och kanske enda som folk ser av dig. Försök därför få bilden att säga något om dig som person, eller som visar en del av din personlighet. Vad du har för klädstil och vad du gör kan vara helt avgörande. Om du inte redan har en bild du är nöjd med så skaffa en. Be en fotointresserad vän hjälpa dig. Jag lovar att det kommer vara värt att anstränga sig. Se det som att du tar en bild precis som du skriver ett cv till ett nytt jobb.
  5. Lägg upp flera bilder. Om du har möjlighet bör du lägga upp flera bilder på dig. Dels så kan du visa mer av dig själv och dina intressen. Dels minskar det risken att personen ska misstänka att just den bilden är väldigt förskönande.

Att visa mycket hud eller full nakenhet kan absolut öka antalet besökare på din sida. Samtidigt som det är ett enkelt sätt att skicka ut ett tydligt budskap. Letar du åh andra sidan efter något mer än bara sex bör huvudregeln vara att inte visa mer än vad du skulle göra offentligt.

En bra rubrik

Efter bilden är rubriken det första dina beundrare kommer att se. Här kan det därför vara bra att profilera vem du söker. Beskriv kortfattat vad du är ute efter och vad dina intressen är. ”Seglare söker man på däck” eller ”kåt röv” signalerar helt olika budskap, men båda fångar uppmärksamhet. Första indikerar att du gillar att vara ute till sjöss och söker någon som delar detta intresse, medan den andra talar för att du vill ha en tillfällig flirt.

Presentation.

Det här kan vara ett av det klyschigaste bitarna och påminner lite om att skriva ett CV. Det är svårt att beskriva sin personlighet på bara några rader. Här vill du gärna få med dina intressen, samt vad du söker hos en partner. Kanske väljer du att skriva om ditt jobb, din utbildning, säregna intressen eller om dina galna personlighetsdrag.

Du skulle även kunna rada upp vad du har haft för dig senaste tiden. Tex: ”Jag tror att man är vad man gör. Här kommer därför några saker jag gjort under 2014 – Jag har paddlat kajak längs Göta kanal, sett musikalen Wicked på Broadway, bakat en trippel chokladtårta med nogatfyllning, fått mitt drömjobb som webbredaktör, läst sagan om ringen trilogin och tagit en kvällskurs i inredningsdesign”. Genom att skriva vad du har gjort behöver du inte känna att du sitter och berätta hur fantastisk och rolig du är. Du berättar helt enkelt lite om ditt liv så att dina beundrare vet vad de har att se fram emot.

Det finns många alternativ till hur du kan presentera dig själv. Det viktiga är att du är bekväm med det du delar med dig av och bibehåller din integritet. Kom ihåg att lite mystik kan vara spännande det med.

Ditt yttre i två dimensioner.

De flesta dejtingsajterna efterfrågar dina fysiska attribut. Detta för att folk ska kunna göra en ytlig sökning och hitta de kroppstyper som de söker. Det kan handla om allt ifrån ögonfärg till klädstil och dina träningsrutiner. Ett tips är att försöka vara så specifik du kan utan att gå utanför din bekvämlighets zon. Se till att vara ärlig. Det finns inget att vinna på att utge dig för att vara något du inte är. Du har säkert varit med om att ha sett en bild på en restaurangmeny där maten inte alls såg ut som på bilden.

Kanske kommer din fantastiska personlighet få personen att se förbi att ditt yttre inte matchar förväntningarna. Det fråntar dock inte känslan av att ha blivit lurad vilket kan skapa problem med tillit. För vad mer har du då ljugit om? Tänk på det när du skriver din profil. Du kanske inte kommer att bli fotad för omslaget på Attitude eller QX, men det kommer alltid finnas folk som att tycka att du är het!

Vad har andra med din hiv status att göra?

Många hivpositiva är inte öppna med sin hivstatus. Andra undviker detta eftersom de är medvetna om det stigma som finns kopplat till att leva med hiv. Det är viktigt att komma ihåg att alla har rätt att få vara privata. Relationer mellan hivnegativa och personer som har hiv fungerar oftast bra. Har personen en välinställd behandling och ni använder kondom är det i princip omöjligt att hiv kan överföras. Självklart måste det kommuniceras kring säkrare sex, oavsett status i relationen.

Om du är bekväm med att vara öppen med din status är fördelen att du inte kommer behöva ta upp det vid ett senare tillfälle. Väljer du att inte tala om det i din profil är det viktigt att du är ärlig i ett senare skede. Kom ihåg att du vill ha en relation som bygger på tillit. Ta därför upp det vid en tidpunkt du anser vara lämplig eller om personen frågar.

Vad gillar du i sängen?

Precis som med preferenser runt utseende listar många även sina sexuella preferenser. Det ger en möjlighet att locka till dig partners som matchar dina sexuella fantasier samt att det ger en hint om vilken typ av relation du gillar. Skriver du exempelvis att du njuter av gruppsex kommer det tolkas som att du är mer ute efter ett öppet förhållande och att du gillar ligga runt. Om du uppskattar gruppsex men ändå är ute efter en mer relationtionsorienterad partner bör du kanske vänta med att berätta detta? Bara för att din drömprins inte är öppen för någon av dina sexuella preferenser just nu, betyder det inte att det inte kan förändras.

Sedan finns den klassiska frågan om du är topp, bottom eller versatile. Här kan du svara om du vill. Annars kan du alltid klicka i ”fråga mig” om du inte vill lämna den blank. När du hittat någon som verkar matcha dig bra bör du inte uteslutande välja bort folk för att era sexuella roller inte matchar. Inget är skrivet i sten och med rätt kemi är de flesta villiga att utöka sina sexuella roller och preferenser.

Säkerhet vid första mötet

Det är bra om du på förhand känner efter var du är bekväm med att träffas på en första dejt. Är du bekväm med att träffas hemma hos någon av er eller föredrar du en mer offentlig plats? Även om ni har chattat under en längre tid så vet du fortfarande inte vem personen är. Ett bra tips är därför att aldrig lämna ut känslig information som var du bor eller jobbar. Det kan även vara bra att du meddelar någon var du ska eller att du lämnar en lapp hemma innan du går. Det kanske låter lite överdrivet, men de fem extra sekunderna som det tar kan vara värt din säkerhet.

Många undviker även att lägga ut en ansiktsbild. Som sagt har alla rätt till att vara privata och så även i det här fallet. Innan ni bestämmer att träffas bör du dock sätta ett ultimatum – Ingen bild, ingen dejt. Ha det som en standardregel vid online dejting. Spara sedan bilden tillgängligt på din dator.

Oavsett vad personen säger om sin sexuella historia kan du aldrig vara säker på att han talar sanning. Många vet inte om sin hiv status eller om de bär på en könssjukdom. Kom ihåg att alltid skydda dig och din partner så länge ni inte befinner er i ett monogamt förhållande där ni båda har testat er.

Happy hunting!

[ssba]